Hangon ihme

on

Meripäiväkirja

Päivä 19, 1.8.2018, Tistronskär-Hanko

Nukuimme luonnonsatamassa makeasti kuin pienet murmelit. Ihmekö tuo, kun mistään ei kuulunut hiiskaustakaan. Minun piti herättää Musa poikien ankkurinlaskuleikkiin kumiveneellä, mutta heräsin sitten viimeisenä.

Ihanasta Tistronskäristä ei ollut hoppua lähteä liikkeelle. Aamu-uinnilla olisi voinut lillua vaikka kuinka kauan, samoin aamiaisella sitloorassa.

Nostimme ankkurin vasta puolen päivän maissa ja suuntasimme kohti Hankoa. Tuuli oli edelleen kevyttä, 4-5 m/s kaakosta, mutta Rebecca liikkui uusilla purjeilla kivasti. Vanhoilla liinoilla ei olisi ollut puhettakaan samanlaisesta etenemisestä.

Helteiseen Hankoon saavuimme vasta illansuussa. Hikisinä ja nälkäisinä. Kuumana päivänä ruoka ei ollut houkutellut ja vettäkin unohtui kai hörppiä riittävästi, vaikka kuinka yritti nesteen muistaa.

Hankoon on kiva osua keskiviikkoisin, jolloin satamassa on iltatori. Tällä kertaa meidän venekunta kuitenkin porhalsi pyyhkeet kainalossa saunaan ja makasiineille pizzalle.

Kukuimme puolille öin veneellä helteisessä illassa ja taivastelimme Hangon ihmettä: sitä ettei niemennokalla tuullut lainkaan. Yleensähän Hangossa on ainakin tuulenvirettä, ja usein varsin kipakkaa puhuria, kun säärintamat pyyhkivät yli ja ärjyvä tuuli saa mastot vonkumaan satamassa.

Toinenkin ilmestys puhutti miehistön miespuolisia. Tämä Africa-huvijahti ei moneen satamaan Suomessa mahdu. Sen vuokraaminen maksaa 250 000 euroa viikko. Kapistuksen polttoainetankki vetää 65 000 litraa. Öööööö… Aika iso lasku lankeaisi tankatessa, hihittelimme laiturilla vielä seuraavana päivänä.

Tämä muhkea jahti oli bongattu Helsingissä hieman aiemmin.

Ai niin, vielä yksi kiva, ystävän vinkkaama suositus Hankoon. Kannattaa piipahtaa Graniittilinnassa, joka on aivan makasiinien vieressä. Siellä on lukuisia kivoja sisustukseen ja vaatteisiin keskittyneitä pop up -liikkeitä, taidetta ja kesäkahvila. Tässä vielä muutamia kuvia sieltä. Suosittelen lämpimästi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s