Vauhdilla Kökariin

Meripäiväkirja

Päivä 15, 28.7.2018, Bänö ön-Kökar

Aamu-uintien jälkeen otimme määränpääksi Kökarin. Rebeccan miehistö hupeni kertaheitolla kolmasosalla, kun nuorin hyppäsi ystävien veneeseen kansipojaksi.

Rebeccan miehistöä loikkasi naapuriveneeseen. Yhdessä keulaköydet saa lähdössä nopeasti paikoilleen.

Huristeltiin vauhdikkaassa 8-9 m/s kaakkoistuulessa vene linkussa tuttuun Kökariin. Oiottiin alussa pikkuisen Rebeccalla kaunista, mutta matalaa väylää pitkin pikkusaarien lomassa, mutta eipä aikaakaan, kun ystävien vene kohisi ohi laidallaan terhakoita kansipoikia.

Meidät saavutetaan.

Retkivene Rebecca puksuttaa kohti Kökaria.

Lopussa Kökarin edustalla tuuli otti lisää kierroksia 10-11 m/s, mutta kryssittiin Sandhamnin suulle saakka, etunen lopulta tiskirätin kokoisena.

Sanhamnin satamassa oli sattuu ja tapahtuu -päivä. Kiinnityslenkeistä yksi pamahti irti laiturista, samoin yksi poiju irtosi. Muutenkin näytti, että poijut olivat harventuneet sitten viime visiitin. Oli ihan huojentavaa kuulla, että vierassatamaan saadaan uusi laituri.

Illalla kipakka kaakkoistuuli vihelteli maastoissa, eikä se tyyntynyt yöksikään. Otimme porukalla ilon irti Sandhamnin kivasta hiekkarannalta. Poikien uimahyppynäytös kesti vaatimattomat parisen tuntia putkeen.

Parin päivän pölyt huuhtoutuivat Kökarin rantasaunassa. Se oli lämmennyt niin kuumaksi, että välillä otettiin löylyt ikkuna raollaan.

Lopuksi vielä rannassa iltakeinumiset ja -kipparoinnit.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s