Eloisa saaristokylä

Meripäiväkirja

Päivä 11, 23.7.2018, Bärö-Degerby, Föglö

Vihdoinkin! Nostimme purjeet heti Bäröstä lähdettyämme, ja saimme siivittäjäksi 6-7 m/s puhaltaneen etelätuulen Teilin ylitykseen. Sen jälkeen risteilyohjelmassa oli kivaa luovimista saarten välissä. Parikymmentä merimailia taittui rivakasti purjeilla.

Paljon liikennettäkin kohdattiin. Ruotsinlaivaa ja yhteysalusta.

Tämän tutun näyn vieressä tuntee itsensä aika kirpuksi.

Harkitsimme hetken matkan jatkamista Rödhamniin, mutta emme lähteneet yrittämään onneamme, kun tiesimme sen täyttyvän nopeasti, ja saapuminen olisi venynyt illansuuhun.

Degerösssä odotti upouusi jämäkkä laituri ja eloisa kylä. Oli museota, aittakirppistä, minigolfia, lasten leikkipaikkaa ja puistoshakkia. Satamassa on myös hyvä ruokakauppa muonavarastojen täydentämiseen.

Museossa olisin viihtynyt illalla pidempäänkin, mutta muu venekunta on museovieraina hätäisempää sorttia. Näyttelyn kokoamiseen oli nähty paljon vaivaa. Erityisesti lumoudun vanhojen, saaristoelämästä kertovien valokuvien katselusta.

Illanhämyssä käytiin myös kävelyllä kylässä. Somia taloja ja puutarhoja oli vieri vieressä. Ylisöpön ruusuportinkin bongasin.

Taas yksi kuva-arvoitus lopuksi: etsi kuvasta yhteysalus. Hienoa saariston kannalta on se, että alus liikennöi tiuhaan. Veneessä uni tuli vasta, kun viimeinen lähtö oli iltayhdeltätoista päässyt matkaan. Seuraavana aamuna heräsimme aluksen hyrskytykseen, mutta nukahdimme sujuvasti uudestaan. Herkkäuniselle satama ei kuitenkaan ole paras pysähdyspaikka. Itse ajattelen kuitenkin, että kun vieraina jonnekin mennään, sen mukaan elellään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s