Juhuu! Vauhdilla Nauvoon

Meripäiväkirja

Päivä 5, 18.7.2018, Helsingholmen-Nauvo

Vihdoinkin! Gullkronan selkää ylittäessä kaakkoistuuli puhalteli 6-7 m/s vauhtia, ja Rebecca kiitti. Viipotettiin tasaisessa tuulessa reilua kuutta solmua, parhaimmillaan käväistiin jopa seitsemässä. Se on vanhalle rouvalle kelpo vauhtia.

Nauvossa oli täyttä, kuten aina tähän aikaan vuodesta. Päästiin kuitenkin vielä ritsapaikalle. Onneksi on muutamalta kesältä kokemusta, miten sellaiseen kiinnitytään, niin ei mennyt sormi suuhun. Lyhyesti kerrottuna springiköydet vedetään kiinni veneen taakse laiturilla olevista pikkupylpyröistä.

Kun pesutuvan varaus ja kauppareissu oli saatu hoidettua, ponkaistiin pizzoille. Meinasi iskeä pienimuotoinen perhekriisi paikkaa valitessa, kun itse olisin halunnut viimeksi hyväksi havaittuun Niskaan peltileipiä syömään, mutta perheen pienemmän ukkelin pirtaan se ei sopinut. No, mentiin ravintolalaiva Najadeniin, ja sen listalta L’Escale oli supernami: rapea pohja, täytteenä parmankinkkua, kirsikkatomaatteja, parmesaania ja rucolaa. Voin lämpöisesti suositella paikan lättyröitä.

Visiitti Nauvossa sujui vauhdikkaasti, koska listalla oli niin paljon hoidettavaa: pyykkejä, ruoka- ja vesivarastojen täydentämistä, septin tyhjentämistä (tällä kertaa se toimi moitteettomasti).

Näitä on tämän kesän reissulla mennyt.

Löysin Nauvon torilta nämä mainiot suolaiset veneelle: serrano-kinkulla kuorrutetut karjalanpiirakat.

Tämä juuri ennen lähtöä ottamani kuva kuvaa hyvin Nauvon iloista vipinäfiilistä.

Kannat (tai läpsyttimet) kattoon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s