Parhaat piparit



Medborgare, täten julistan tämän piparitaikinan parhaaksi koskaan. Muistan itsekin etsineeni hyvää taikinaa, selanneeni lukuisia reseptejä ja kokeilleeni eri versioita vuosia sitten, kunnes !bingo! löysin tämän.

Nostan reseptin tänne uudestaan noista vanhoista postauksista ilahduttamaan joulunaikaa.



Tänään leipoessa huomasi taas syyt siihen, miksi tämä pipariresepti toimii:

1. Taikina pysyy uskomattoman hyvin kaulitessa kasassa (epäilemättä sen sisältämän huikean siirappi-, fariinisokeri- ja voimäärän ansiosta).

2. Ei tarvitse ylenmääräisten jauhomäärien kanssa puljata leipoessa.

3. Taikinan voi kaulita vihonviimeiseen taikinanpipanaan saakka.

Ja tietysti ne maistuvat ihanilta!


Joulupiparit

2 dl siirappia

2 dl fariinisokeria

300 g voita

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl pomeranssinkuorta

1 tl neilikkaa

1 tl kardemummaa

2 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

3 tl soodaa

11-12 dl vehnäjauhoja

1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet nopeasti kattilassa. Anna seoksen jäähtyä (vaikka viileässä vesihauteessa tiskialtaassa).

2. Vatkaa sekaan munat yksitellen. Sekoita joukkoon kerma. Kääntele lopuksi joukkoon vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan.

3. Anna levätä jääkaapissa yön yli.

4. Paista piparit 200 asteessa uunin keskitasossa 5-8 minuuttia. Paista pellillä samankokoisia ja -paksuisia pipareita. Kokeilemalla löydät oman uunisi paistoajan.

5. Jäähdytä pehmeät piparit ennen kuin nostat ne tarjolle tai purkkiin (ehtivät kovettua).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s