Tervetuloa pihalle

 

2304

Tervetuloa tänne Luonnonkiharaan!

Blogin täyttää puutarhailun lumo – pihaintoilijan arkea unohtamatta. Siis taistelua rikkaruohoja vastaan, mullan täyttämiä kynnenalusia, savessa uivia saappaita.

Aluksi muutama sana blogista ja itsestäni. Olen viittä vaille valmis puutarhuri. Aloin opiskella tätä toista ammattia syksyllä 2013, ja puutarhurin paperit minulla pitäisi olla taskussa tänä syksynä. Tai minusta tulee trädgårdsmästare, sillä opiskelen ruotsinkielisessä oppilaitoksessa. Kerron joskus lisää siitä, miten päädyin umpisuomenkielisenä sinne ja mitä siitä seurasi.

2302

Toiselta ammatiltani olen toimittaja. Teen töitä myös vapaana kirjoittajana, juttuja syntyy aikakauslehdille. Olin aikakauslehdissä pitkään päivätöissä, ja tämä blogi sai alkunsa elämänmuutoksestani, kun jäin muutama vuosi sitten vanhempainvapaalle päätoimittajan töistä. Kolmen vuoden odotuksen jälkeen elämään pelmahti rakas poikamme Etelä-Afrikan Johannesburgista.

IMG_0112

Löydät myös noista ajoista kertovat postaukset blogin arkistosta. Samoin postauksia Luonnonkiharan aiemmista, vaihtelevista aihepiireistä: muun muassa hyvinvoinnista, matkailusta, kokkaamisesta ja purjehdusreissuista perheen kanssa. Jatkossakin, varsinkin talvisin, luultavasti pikkuisen piipahtelen fiilistelemässä puutarhailun lisäksi myös muuta ihanaa elämää (tätä ennen blogi kulki nimellä Luonnonkihara – Sillä elämä on hyvää juuri nyt).

2423

Nyt kuitenkin tuntuu hyvältä hetkeltä siirtyä eteenpäin ja keskittyä puutarhailuun. Koulusta valmistumisen lisäksi omassa elämässä on toteutunut loikka, jota en koskaan uskonut ottavani: rakensimme talon, johon muutimme tänä kesänä. Olin parikymmentä vuotta vannonut, että taloa ei sitten koskaan lähdetä rakentamaan. Kunnes rakennettiin siippani kanssa – hän esiintyy tässä blogissa nimellä herra H. Okei, se on muuttovalmis talo, mutta tekemistä riitti silti.

Ja piha, no, se pitää tietysti aloittaa tyhjästä.

Eikä siellä aina suju oppikirjojen mukaan, niin alan ihminen kuin olenkin. Näitä ei mennyt kuin strömsössä -tarinoita on siis luvassa kaiken ihanan fiilistelyn lisäksi.

IMG_0873

Vielä kerran, lämpimästi tervetuloa Luonnonkiharaan puutarhailemaan kanssani, toivottavasti viihdyt matkassani! Kolmen koon heitto sinne lukijan suuntaan: kerro toiveitasi, kommentoi ja kysele, ihmetellään yhdessä pihallaolon ihmeitä.

Toivottaa melkein valmis puutarhuri-Minna

2306

PS. Todellisuus on kuvia multaisempaa. Nuo yllä olevat puutarhurikuvat ovat peräisin lehtihaastattelusta, joka julkaistiin viime kesänä. Omalla savipihalla möyriessä tarpeen ovat kunnon kumpparit ja römpsävaatteet.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s