Lindströmin uudet kujeet

 

image
Lindströminpurilainen

Tätä purilaista on meillä viime kuukausina popsittu kerran jos toisenkin. Herra H:n mielestä olen jäänyt jo vähän jumiin siihen. Mutta minkäs teet, kun tämä lindströminpihvien uusi koti on niin näppärä päivitys klassikosta. Reseptin löysin taas vanhasta suosikistani, Glorian ruoka & viinistä. 

Olen vähän oikonut ja säätänyt reseptiä, esimerkiksi piparjuurta on paljon enemmän tässä versiossa, koska se antaa mielestäni mukavan kipakan säväyksen majoneesiin. Jos tuo määrä tuntuu liaan isolta, lisää piparrjuurta hillitymmin. Nopeaa ja maukasta, olkaa hyvä!

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Lindströminpurilainen

4 isoa sämpylää

4 lindströminpihviä

marinoitua punasipulia

piparjuurimajoneesia

tomaatteja

suolakurkkua

jääsalaattia

1. Tee ensiksi majoneesi ja marinoi punasipuli.

2. Paista sitten pihvit.

3. Halkaise sämpylät ja lämmitä niitä hetki uunissa.

4. Kokoa purilaiset.

Piparjuurimajoneesi

1 rkl piparjuurta raastettuna

1 kananmuna

1 rkl sinappia

1 rkl valkoviinietikkaa

1/4 tl suolaa

1/4 valkopippuria myllystä

3 dl rypsiöljyä

1. Nosta ainekset ajoissa huoneenlämpöön. Raasta piparjuuri.

2. Riko muna korkeaan, kapeaan astiaan. Lisää piparjuuri, sinappi, etikka, suola ja valkopippuri. Sekoita sauvasekottimella.

3. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi on sopivan napakkaa.

Marinoitu punasipuli

1 punasipuli

2 rkl punaviinietikkaa

1 tl sokeria

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria myllystä

1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuksi viipaleiksi.

2. Lisää muut aineet ja sekoita.

3. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.

Lindströminpihvit

3-4 etikkapunajuurta

400 g naudanjauhelihaa

3 rkl kapriksia

1 ruukku lehtipersiljaa

1/2 tl suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria myllystä

Paistamiseen

rypsiöljyä ja voita

1. Raasta punajuuret. Lisää jauheliha, hienonna kaprikset ja persilja joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele pihveiksi.

2. Paista pihvejä ensin toiselta puolelta 3 minuuttia ja sitten toiselta 3 minuuttia. Lusikoi paistaessasi paistinpannulla vaahtoavaa voita pihvien päälle.

3. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s