Suklaa meets avokado

3048

Tämä suklaapiirakka räjäyttää tajunnan! Herkun ensitestaukseen liittyy hauska tarina. Talleilla on näet tapana, että kun tipahtaa hevosen selästä, saa leipoa ratsastuskamuilleen kakun. Testasin tätä ystävilläni, kun satuin könähtämään kanveesiin.

Piirakassa on käytetty lempiruoka-aineitani: muun muassa avokadoa, pekaanipähkinöitä, hunajaa ja tummaa suklaata. Avokado tuo muhevuutta suklaatäytteeseen ja chilihiutaleet antavat sopivan säväyksen (mutta ei tarvitse pelätä, että herkku olisi jotenkin tulinen). Tämä Hesarin ruokasivuilta löytynyt resepti on gluteeniton eli se sopii ilahduttavasti monenlaisiin illanistujaisiin.

Koska piirakka sai tallilla aikaan myhäilyä, sitä tuli tehtyä myös isänpäivän kunniaksi. Ai niin, totesimme hevosteluystävien kanssa, että koska piirakassa on avokadoa, niin oikeastaan se on melkein sama kuin vihanneksia popsisi jälkiruoaksi… Ei muuta kuin hyvällä omallatunnolla siis nauttimaan!

Pekaani-avokado-chilisuklaapiirakka
10-12 palaa

Pohja
4 dl pekaanipähkinöitä (250 g)
3 rkl hunajaa
2½ rkl pehmeää voita

Täyte
250 g keskitummaa suklaata (kaakaopitoisuus 40–50 prosenttia)
3 avokadoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1½ dl kookoskermaa
1 tl chilihiutaleita

Koristeluun
hyppysellinen chilihiutaleita
rouhittuja pekaanipähkinöitä

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan 22–24-senttinen piirakkavuoka leivinpaperilla.
2. Mittaa pekaanipähkinät monitoimikoneen kulhoon. Aja pähkinät karkeaksi jauheeksi. Itse tein tämän sauvasekoittimella. Silloin pähkinät kannattaa surauttaa korkeassa, kapeassa astiassa, jotta ne eivät sinkoile ympäri keittiötä.
3. Kaada pekaanipähkinät kulhoon. Lisää hunaja ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuokaan.
4. Paista pohjaa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.
6. Halkaise avokadot ja poista kivi niistä. Lusikoi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Lisää kaakaojauhe, hunaja, kookoskerma ja chilihiutaleet. Sekoita tasaiseksi (myös tämän tein sauvasekoittimella).
7. Lisää jäähtynyt suklaa ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.
8. Siirrä jäähtynyt pohja tarjoiluvadille. Kaada ja tasoita suklaatäyte pohjan päälle. Ripottele koristeeksi chilihiutaleita ja rouhittuja pekaanipähkinöitä. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s