Pukkaa narsissit penkkiin

    

Kirkkaankeltaiset tetenarsissit (Narcissus) kukkivat juuri nyt tosi pörheinä, kiitos varmasti myös viileiden kevätkelien. Aina jotain hyvää siis niissäkin…

Mutta tätä väri-iloa riittää tuleviksikin vuosiksi. Olen jo muutamana keväänä tökännyt pikkunarsissit perennapenkkiin, kun ne alkavat olla kukintansa lopulla. Älä siis missään nimessä heitä näitä pikkuaurinkoja pois. 

Kas tässä ohjeet.

Laita narsissit maahan ennen lehtien lakastumista. Odota rauhassa, että lehdet lakastuvat, jotta kukkasipulit ehtivät imeä ravinteet lehdistä itseensä. Tämän jälkeen voit leikata lehdet pois. Perennapenkki on narsisseille sikälikin kätevä kasvualusta, että maasta kohoavat aikaiset perennat peittävät kevään mittaan omilla lehdillään kuihtuvat narsissit.

Narsissit kannattaa sijoittaa sellaiseen paikkaan, jossa vesi ei seiso ja maa on läpäisevää. Silloin ne säilyvät hyvin mullassa odottamassa seuraavaa kevättä. Aurinkoisessa paikassa ne tietysti ponkaisevat maasta aiemmin kuin varjoisemmassa.

Tässä vielä kuva perunanarsissista. Siitä on tullut viime vuosina suosikkejani kukan ihanan tuoksun vuoksi. Myös perunanarsissit pääsevät minulla perennapenkkiin, kunhan ne ovat ensiksi loistaneet ruukussa.

  

Jos sinulla on ruukussa muita sipulikukkia, vaikkapa krookuksia tai helmililjoja, niihin tepsivät samat konstit. Eli jemmaat sipulit maahan vaan. 

   

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s