Appelsiini meets valkosuklaa

Tähän aikaan vuodesta tekee mieli käyttää appelsiineja jo johonkin muuhunkin kuin sellaisenaan naposteluun. Tämä jälkkkäri on ah niin helppo tehdä. Säväyksen siihen tuo likööri, jossa appelsiininlohkot käyvät kylpemässä. Itse käytin kaapin perukoilta löytynyttä Cointreau-likööriä.

Työvälineiden ykkönen on terävä ja mielellään vähän taipuisa veitsi. Tarvitset sitä appelsiinin kuorimiseen ja siihen, että irrotat appelsiininlohkot kalvoistaan.

Appelsiini-valkosuklaaherkku

2 appelsiinia

2 rkl hunajaa

2 rkl Cointreau-likööriä

Tuorejuustovaahto

1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esimerkiksi Valion Vanhan ajan vaniljakastike)

100 g appelsiinituorejuustoa

1-2 tl raastettua appelsiininkuorta

50 g valkosuklaata

Päälle

tummaa kaakaojauhetta

1. Pese appelsiini ja raasta kuorta vaahtoa varten ja koristeeksi.

2 . Leikkaa appelsiinien päistä ensiksi pois pienet viipaleet. Kuori ne kuljettamalla terävän veitsen terää kuoren ja hedelmälihan välissä, jolloin palojen ympärillä oleva kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa sitten vielä lohkot irti niiden välissä olevista kalvoista.

3. Laita appelsiinilohkot kulhoon ja sekoita hunaja ja likööri joukkoon. Nostele lohkot jälkiruoka-astioihin.

4. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto ja osa appelsiininkuoresta vaahtoon. Rouhi valkosuklaa veitsellä joukkoon. Sekoita ja nostele vaahto appelsiininlohkojen päälle.

5. Siivilöi kaakaojauhetta ja ripottele appelsiininkuorta annosten pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s