Kiva talvikeitto

IMG_1605.JPG

IMG_1611.JPG

IMG_1609.JPG

Kun joulukiireuden määrä tuppaa kasvamaan joulun lähestyessä, on kiva kokata jotain tosi simppeliä, mausta toki tinkimättä. Olen poiminut tänne joulukalenteriin pari reseptiä, jotka on kiva pyöräyttää juuri nyt ennen kuin jouluruokien nauttiminen alkaa. Molemmissa on, ihan sattumalta, kurpitsaa.

Tässä resepteistä ensimmäinen. Sain sen hepoatallimme kahvion ihanalta pitäjältä Krisseltä. Erään kerran keittoa söin tallilla ja tykästyin makuun, jonka kurpitsapikkelsi tuo siihen Katkaravut taas antavat mukavaa suutuntumaa keittoon (ja ne ovat myös Musan suosikkeja).

Kesäkurpitsa-katkarapukeitto

1 rkl voita
1 sipuli
500 g kesäkurpitsaa
100 g kurpitsapikkelsiä
5-7 dl kasvislientä
1 prk (200 g) kevyttä creme fraichea
ripaus mustapippuria
150 g katkarapuja
kourallinen tilliä

1. Pilko sipuli ja kuori ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuullota sipuli voissa kattilassa. Lisää kesäkurpitsa.
2. Valuta halutessasi kurpitsapikkelsistä ylimääräinen liemi (itse en tee sitä, vaan laitan keittoon sellaisenaan) ja lisää keittoon. Lisää sitten kasvisliemi (alkuperäisessä ohjeessa oli 5 dl, mutta itse olen huomannut, että usein menee 6-7 dl). Kypsyttele keittoa hetki keskilämmöllä.
3. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon creme fraiche. Lisää lopuksi katkaravut, rouhaise mustapippuria ja koristele keitto reilulla kourallisella tilliä (tai makusi mukaan).

IMG_1614.JPG

IMG_1602.JPG

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s