Leipurin käsikirja

IMG_6732.JPG

Ajattelin tällä viikolla sujauttaa tänne joulukalenterin luukkuun sellaisia kirjoja, jotka ovat jääneet mieleeni ja joista on kiva vinkata, jos miettii kovakantisia lahjaa. Minulle kirja kuuluu jouluun niin kuin riisipuuro ja kuusi konsanaan (olen lapsesta saakka yleensä saanut jonkun kirjan paketissa).

Kuvassa ylimmäisenä näkyvä Teemun ja Markuksen leipäkirja tarttui mukaan syksyn kirjamessuilta. Tämän kirjan kanssa haluan ehdottomasti aloittaa leipäkokeiluni, vaikken ole kirjasta yhtäkään reseptiä vielä tehnyt! Sitäkin enemmän olen herkutellut resepteillä ja kuvilla, sillä kirja on kaunis kuin mikä.

Olen bongannut Teemu Auran ja Markus Hurskaisen resepteistä jo sahrami-appelsiinileipää, tummasuklaa-hasselpähkinäleipää, mallasleipää, perunarieskaa… Melkein näen jo itseni niitä tekemässä! Puhumattakaan voisilmäpullasta, skonsseista ja croissanteista ynnä muista ihanuuksista.

Ohjeiden ohessa miehet neuvovat, kuinka tehdään taikinajuuri, muotoillaan leipä ja mitkä perusasiat innokkaan leipurin on hyvä muistaa. Sivuilta välittyy mukavan lämpöinen tekeminen. Vai mitä sanotte tästä kirjan motosta:

Leipominen on arjen taidetta. Kuka tahansa voi leipoa, vaivata taikinaa, muotoilla luomuksia omalla tyylillään ja jakaa niitä. Riittää, kun on vettä, jauhoja ja suolaa, hiukan hunajaa ja jogurttia sekä uuni.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s