Vihdoinkin jouluruusu

IMG_6744.JPG

Kun vietimme sukujouluja, tapanani oli viedä lapsuudenkotiin aattopöytään aina joulukimppu. Viime vuosina olen halunnut nauttia joulunodotuksesta jo hyvissä ajoin ja hankkinut siksi joulukukankin hyvissä ajoin.

Suosikkejani ovat olleet uljaat amaryllikset eli ritarinkukat. Viime jouluna taas laitoin ikkunalaudalle pienenpieniä narsisseja söpöstelemään.

Tänä vuonna on jouluruusun vuoro. Olen siitä jo pidempään haaveillut joulukukkana, niin kaunis ilmestys se on. Ja mikä parasta näin innokkaan puutarhurin näkökulmasta, jouluruusun voi keväällä istuttaa puutarhaan, sillä se on monivuotinen perenna.

Sisällä jouluruusun pitäisi olla melko simppeli hoidettava. Se nauttii tasaisesta, mutta niukasta kastelusta. Eli kukkaa ei saa kastella liian märäksi, muttei myöskään päästää multaa kuivumaan.

Jouluruusu tykkää sisällä valoisasta paikasta. Ja jos sattuisi olemaan (meillä ei ole) viileä paikka, niin aina parempi. Vanhan talon viileä veranta olisi tällekin kukalle loistava paikka, kuten monelle muulle kasville talvella.

Mutta ihanaa näinkin, jouluruusun (Helleborus nigel) pitäisi monta viikkoa kukkia näitä ohjeita noudatellen!

IMG_6746.JPG

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

  1. helzeborus sanoo:

    Jouluruusu on aivan ihana ja kukkii todella kauan! Ostin vuosia sitten juuri joulukukaksi ja joulun jälkeen talvettelin sitä viileässä auototallin valoisalla ikkunalla. Nyt se on ilahduttanut joka kevät lumen ja jään seasta nousevilla kukillaan. Viileä veranta kuulostaa oikein oivalta paikalta jouluruusullesi.

    Tykkää

    1. No tosi kiva kuulla! Se onkin jo tomerana punkenut monta nuppua ilmoille. Ilolla odotan jo ensi kevättä!

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s