Kakku se perheen tiellä pitää

IMG_6612.JPG

Isänpäivä huristeli meillä vauhdilla. Kunhan nyt ensiksi pääsi käynnistymään, meillä kun kokit olivat vähän aamu-unisia. Herra H jo kuulemma raotti silmiään ja ihmetteli, kun mitään ei tapahtunut. Musa komensi herättyään päivänsankaria: ”Silmät kiinni isi.”

Olin edellisenä päivänä tehnyt tarjoilut niin valmiiksi, ettei aamulla juuri aikaa tarvittukaan. Innostuin värkkämään tuon kuvassa näkyvän talvisen kakun sankarille. Se on helppo kuin mikä, mutta sen tekemiseen kannattaa varata aikaa. Pohja ja täyte tehdään edellisenä päivänä, ja sitten kakku vain nakataan pakastimeen.

Omasta mielestäni kakun makean ja kirpeän (siinä on lempimarjojani puolukoita ja karpaloita) liitto säväytti mukavasti. Ja sen huurteinen ulkoasu toi kivan talvifiiliksen pöytään. Tummaa suklaata kakussa on kolme 100 gramman levyä ja on siinä kaikkea muutakin hyvää, joten se taatusti vie makeannälän. Siitä riittää isommallekin juhlaporukalle!

Kakku kannattaa koristella ja nostaa pöytään hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta se ehtii notkistua leikattavaksi. Namistelun jälkeen se kannattaa laittaa saman tien jääkaappiin. Sekään ei haittaa, että kakku siellä pehmenee. Me lusikoimme sitä illalla suklaamoussena…

Talvinen suklaakakku

Pohja
175 g Domino-keksejä
40 g voita

Puolukkasose
100 g puolukoita
2 rkl tomusokeria

Täyte
2 dl kuohukermaa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta Philadelphia Original -tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
300 g 70 % tummaa suklaata (esimerkiksi Marabou Premium)
ripaus kanelia
100 g puolukoita
(halutessasi hieman marenkia murskattuna)

Pinnalle
karpaloita
marenkia
kinuskikastiketta

1. Hienonna Domino-keksit tehosekoittimessa. Tai laita ne vaikka minigrip-pussiin ja jyrää hienoksi kaulimella (itse tein niin). Sulata voi ja sekoita joukkoon. Pingota leivinpaperi irtovuoan (halkaisija 23-24 cm) pohjalle ja painele seos tasaisesti vuokaan.

2. Soseuta sulaneet puolukat sauvasekoittimella ja pyöräytä tomusokeri joukkoon. Lusikoi sose kakkupohjan päälle vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen sekoittamisen ajaksi.

3. Valmista täyte. Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan ja sulata se miedolla lämmöllä. Jäähdytä. Vatkaa kerma ja vaniljakastike samassa kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri, tuorejuusto ja viimeiseksi jäähtynyt suklaa. Kääntele jokkoon vielä kevyesti puolukat sekä halutessasi marenkimuruset.

4. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Nosta vuoka pakastimeen yön ajaksi.

5. Nosta vuoka pakastimesta hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Koristele kakku karpaloilla, marenkimurusilla ja kinuskikastikeella. Ja nauti!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s