Tämä jälkkäri koukuttaa

IMG_6279.JPG

Varoitan. Tämä jälkiruoka saattaa aiheuttaa riippuvuutta. Ainakin meidän perheessä kävi niin. Olen nyt tehnyt kaksi kertaa tätä hedelmä-granolaherkkua, ja se on huvennut pikavauhtia.

Alkuperäinen ohje on peräisin Glorian ruoka & viini -lehden tuoreimmasta numerosta. Itse oioin mutkia (kommentit suluissa reseptin ainesosien perässä) reseptistä, mutta maku oli yhtä kaikki mahtava! Myös reseptin työvaiheita muuttelin jonkin verran niin, että tekeminen olisi ollut vielä jouhevampaa.

Tykkään siitä, että ohjetta voi soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Granolan aineksia voi muunnella, samoin sitä, mitä hedelmiä ja marjoja herkkuun piilottaa.

Hedelmä-granolaherkku

Pohja
200 g voita
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 dl kookoshiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Granolatäyte
1/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl kookosöljyä (jätin kookosöljyn pois ja laitoin yhteensä 1/2 dl oliiviöljyä)
1 1/2 rkl hunajaa
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kookoslastuja
1/4 dl cashewpähkinöitä (laitoin 1/2 dl)
1/2 dl manteleita (tykkään laittaa kuorimattomia)
1/4 dl seesaminsiemeniä (jätin pois)
1 tl fenkolinsiemeniä
1/2 tl kardemummaa
(ripaus kanelia)

Lisäksi
3-4 luumua
2 omenaa
150 g vadelmia

1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa kevyesti, niitä ei tarvitse vaahdottaa. Lisää kookoshiutaleet ja jauhot ja sekoita. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Tee granolatäyte. Kuumenna oliiviöljy ja hunaja kattilassa melko miedolla lämmöllä, älä anna seoksen kiehua. Sekoita hiutaleet, lastut, pähkinät ja siemenet pienessä kulhossa ja kääntele ne öljy-hunajaseoksessa. Mausta kardemummalla (laitoin myös ripauksen kanelia). Jäähdytä.
4. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 20-25 cm) reunat ja pingota pohjalle leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjille ja reunoille.
5. Huuhtele ja lohko hedelmät ja lado ne sekä vadelmat piirakkapohjan päälle. Lusikoi granolatäyte vielä päälle.
6. Paista 20-30 minuuttia. Tarkkaile paistosta ja peitä leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua (itsellä kävi ensimmäisellä kerralla juuri niin, joten toisella kerralla laitoin leivinpaperin noin 10 minuutin paistamisen jälkeen).

Tarjosin parin jäätelöpallon kera (alkuperäisessä ohjeessa kylkiäisenä oli luonnonjogurttia). Tästä muuten riittää isommallekin porukalle illanistujaisiin, sen verran täyttä tavaraa jälkkäri on!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s