Käteviä nuo ruotsalaiset!

Kuulumisia on kertynyt kesältä niin paljon, että mietin mistä aloittaa! Mutta olen vielä elokuussakin niin kesätunnelmissa, että aloitetaan pikkureissuista ja löydöistä, joita tuli tänä kesänä tehtyä…

Jos olet matkalla Tukholmassa, ehdottomasti kannattaa vierailla paikassa nimeltä Artipelago. Taidetta, hyvää ruokaa, tapahtumia ja ulkoilmaa yhdessä paikassa – ja kaikki tämä Tukholman saaristossa vain 20 minuutin päässä keskustasta. Mies paikan takana on lastentuotteista tunnetun Baby Björn -yrityksen perustaja Björn Jakobson.

Itse kävin Artipelagossa Artipelagossa katsomassa Ingen människä är en ö -näyttelyn, jossa esiteltiin sellaisten ruotsalaisten taiteilijoiden töitä, joita Tukholman saaristo on innoittanut. He ovat kuvanneet saaristoa, asuneet siellä tai molempia. Olen tämän kesän ollut itse niin saariston ja meren lumoissa taas, että olisin tuolla näyttelyssäkin voinut seistä tuntitolkulla…

Artipelagossa on mainio lounasravintola, jonka seisova pöytä on testaamisen väärti. Sesongin raaka-aineet olivat simppeleitä, tuoreita ja maukkaita. Parhaat istumapaikat ovat ulkona terassilla, mäntymetsän ja meren huomassa.

Pisteenä iin päällä piipahdin Artipelagon pienessä taideshopissa. Löysin sieltä tämän mainion retkisetin. Se vakiintui heti meillä venekäyttöön: Jakobsonin suunnittelema setti menee pieneen tilaan, on helposti pestävää materiaalia ja pinta on sellainen sopivan nihkeä, että lautaset ja mukit pysyvät sitloorassa pikkupöydössä paikallaan, vaikka vene vähän keikkuisikin syödessä.

Retkiaterimet saa pakattua näpsästi, kun laittaa lautaset vastakkain. Sisälle mahtuu neljä (!) mukia, kaksi haarukkaa, kaksi veistä ja kaksi lusikkaa. Kyllä, luitte oikein: neljä mukia. Ne kun litistyvät kätevästi kasaan.

Käteviä nuo ruotsalaiset, pakko sanoa.

IMG_5436.JPG

IMG_5429.JPG

IMG_5434.JPG

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s