Lomien loma

on

IMG_9613

VIIKON ELÄMYS No hupsistakeikkaa. Edellisestä postauksesta on päässyt hurahtamaan ihan hävyttömän kauan.

Kävi vähän niin, että kaikenlainen kiva vei mennessään. On ollut Lapin reissua, puutarhakoulua – ja tänään olin ensimmäistä päivää kukkakaupassa työharjoittelussa! Jälkimmäisestä on luvassa tarinaa tässä kevään mittaan, mutta tässä vähän vielä fiilistelyjä pohjoisesta. Kun talvi oli sellainen kuin oli eli olematon tänä vuonna, oli ihan huippua päästä lumille maaliskuun lopussa. Ja missä muualla me taas olimmekaan kuin Pyhällä.

Musalle perherinteet olivat kuulemma jo niin tuttua huttua, että piti päästä muihin mäkiin. Viion ainoa mökötys seurasi sitä, ettemme päästäneet viimeisenä päivänä mustaan rinteeseen… Ensimmäistä kertaa Musa oli sen sijaan ladulla. Murtsikassakin alamäet näyttivät selvästi mieluisimmalta puuhalta.

Tällä reissulla tulin taas ajatelleeksi sitä, kuinka järjettömän rentouttavaa ja rauhoittavaa Lapin lumilla on olla. Siksi se on minulle aina lomien loma. Oleminen on jotenkin niin meditatiivista, todellista zeniä. Toistat samoja asioita: syöt hyvin, nukut hyvin, ulkoilet ladulla ja rinteessä, saunot… Ja sitten sama uudestaan seuraavana päivänä.

Pää kolisee autuaan tyhjänä. Ajatuskela katkeaa. Mieli on yhtä levollinen kuin maahan hiljaa satavat lumihiutaleet, ajattelin tuijottaessani eräänä iltana saunan jälkeen lumisadetta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s