Ihana, kamala lumi

on

20140204-210209.jpg

VIIKON ELÄMYS On yksi tapa, jolla täällä etelässä leimautuu takuuvarmasti pöljäksi. Riittää, kun sanoo, että tykkää lumesta ja talvesta. Ja näyttää siltä, että lumisade nostaa suupielet ylös- eikä alaspäin.

Päätelmä: olet a) ällöpositiivinen b) rasittava ulkoilmaihminen tai c) muuten vaan outo.

Minusta lumisade on maailman kauneimpia asioita. Ihan oikeasti. Äskettäin seisahduin tuijottamaan illan hämärässä taivaalta leijuvia pakkasenkeveitä hiutaleita. Niin paljon olin lunta odottanut.

Olen kysellyt, mikä siinä lumessa saa mielen nyrppyyn. Ja tullut siihen tulokseen, ettei se ehkä olekaan itse lumi, vaan se, kuinka lumi tekee elämän vaikeaksi. Pitää putsata autoa, tehdä lumitöitä, pukea pinkeällä pakkasella toppahousut farkkujen sijaan. Aikaa vievää, hikistä, ankeaa kuulemma.

Voi hyvää päivää. Sehän on ihan normaalia Suomessa talvella.

En voi mitenkään ymmärtää, että tammikuussa toivotaan jo toukokuuta (ja sitten petytään, kun se talvi vaan jatkuu). Kahvit olivat kampaajan tuolissa lumpsahtaa väärään kurkkuun, kun kuulin naapurituolista kommentin, että lunta on jo ihan riittävästi (kun sitä oli siis kuusi senttiä). En voi samastua siihen toiveeseen, että talvi olisi mitenkuten siedettävää sellaisena päivänä, kun aurinko paistaa ja on enintään viisi astetta pakkasta.

Haloo. Keli nyt ei vaan taivu ihmisen mielen mukaan.

Lumi-intoiluani tietysti avittaa se, että pidän kovasti talvilajeista, kuten telemark-suksilla kyykkäilystä ja murtsikoilla suihkimisesta. Tai no, jälkimmäisessä nyt ei voi puhua vauhdin huumasta. Mutta se ei olekaan pääasia, sillä parhaimmillaan suksiminen on meditatiivista touhua. En olisi ikinä uskonut näin sanovani, sillä 12-vuotiaana vannoin, että suksiin en sitten ikinä elämässäni enää koske.

Mutta olen tullut siihen tulokseen, takinkääntäminen onkin lempilajini.

20140204-210243.jpg

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

 1. Sissi sanoo:

  No sehän tässä maassa juuri on niin ihanaa että on kaikenlaisia kelejä ja lämpötiloja.Ainakaan minä en haluaisi leikata nurmikkoa,tehdä lumitöitä tai katsoa kesäteattereita ympäri vuoden…Haluan tehdä kaikkea,innostuksella,aistien,hurmioituen tai vihaten ja ikävystyen,mutta rajallisen ajan 🙂

  t.sissi

  Tykkää

  1. Juuri näin. Tylsäksi kävisi ja pitkäksi aika. Sä olet niin mun hengenheimolainen Sissi!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s