Mainiot teeleivät

IMG_8724

VIIKON RUOKAHERKKU Syksyn tummetessa olen löytänyt vanhat suosikit eli teeleivät. Tai skonsseiksikin niitä kutsutaan. Taikinan tein piimään, joka antoi sille mukavan happaman maun. Uuden säväyksen skonssit saivat kuivatuista taateleista, joita minulla sattui olemaan kuiva-ainekaapissa.

Skonssien kumppaniksi paahdoin uunissa tomaatteja. Niiden päälle pirskottelin öljyä, balsamiviinietikkaa, suolaa, sokeria ja basilikaa (joka virui keittiössä henkitoreissaan). Lisäksi vuolin tomaattien seuraksi valkosipulinkynsistä ohuita lastuja.

IMG_8723

Eipä sitä muuta tarvittukaan teeleipien kumppaniksi kuin teetä, tomaatteja ja omenahilloa. Ja tietysti aitoa voita, joka sulaa ihanasti kuumien leipästen päälle.

Taateliteeleivät

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
8 kuivattua taatelia
2 rkl öljyä
2 dl piimää

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Silppua taatelit pieniksi paloiksi ja pyörittele ne jauhoseoksessa huolellisesti niin, etteivät ne tartu kiinni toisiinsa.
2. Lisää öljy ja piimä. Sekoita taikinaa varovasti eli vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Näin taikinaan ei muodostu sitkoa.
3. Jaa taikina kahtia ja muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille kaksi leipästä. Käytä läpsyttelyssä apuna jauhoja.
4. Hurauta leivät taikinapyörällä tai veitsellä kevyesti neljään osaan ja pistele haarukalla leipäsiin reikiä. Paista 12-15 minuuttia. Nauti uunituoreena voin, hillon tai muiden täytteiden kanssa!

Vinkki! Käytä taikinaan muita kaapista löytyviä kuivahedelmiä tai pähkinöitä.

IMG_8733

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s