Muheva banaani-toffeekakku

IMG_5799

VIIKON RUOKAHERKKU Naminami näitä syksyn raaka-aineita. Nakkasimme herra H:n kanssa viikonloppuna juureksia, paistia ja täytettyjä kesäkurpitsoita uuniin hautumaan. Jälkiruoaksi leivoin banaani-toffeekakkua, joka on päällystetty manteli-pähkinäseoksella. Kakku on tuhti, mutta ah niin hyvää! Ja se on minulle nimenomaan syksyn ja talven herkku – aloin ajatella sitä heti, kun keli muuttui viileämmäksi.

Banaani-toffeekakun ohjeen julkaisin Luonnonkiharassa jo viime talvena Hyvän mielen joulukalenterissa, mutta jostain kumman syystä sitä ei enää sivulla näy, kuva vain. Siksi tässä resepti uusintana, olkaa hyvä!

Banaani-toffeekakku

200 g voita
2 dl (fariini)sokeria
3 kananmunaa
3 kypsää banaania
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl pehmeitä toffeekarkkeja (esimerkiksi Fazerin Omarit käyvät hyvin tähän)

Kuorrutus
1 dl fariinisokeria tai juoksevaa hunajaa
75 g voita
150 g saksanpähkinöitä ja manteleita

1. Nosta voi ja kananmunat lämpenemään huoneenlämpöön. Laita uusi lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

2. Soseuta banaanit sauvasekoittajalla. Kuutioi toffeet pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat ainekset ja toffeepalat keskenään.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä banaanisose seokseen. Kääntele vielä toffee-jauhoseos nopeasti joukkoon.

4. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua alatasolla noin 50 minuuttia. Anna sen jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota sitten kakku, mutta jätä vuoka päälle, jotta kakusta ei haihdu kosteus.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

5. Tee kuorrutus. Rouhi pähkinät ja mantelit. Mittaa sokeri tai hunaja ja voi pieneen kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoittele pikku tovi, kunnes voi on sulanut ja seos hieman paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon pähkinät. Anna jäähtyä, kunnes seos on paksuhkoa. Lusikoi seos kakulle ja anna sen jähmettyä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s