Mainio omenapiirakka

IMG_8601

VIIKON RUOKAHERKKU Punaposkisista omenoista on juuri nyt kiva tehdä kaikkia herkkuja. Keittelin viikonloppuna omenahilloketta, johon laitoin mausteeksi kanelitangon, limemehua ja inkivääriä. Upeanpunaista hilloketta käytin jälkiruokaan, mutta tuumailin, että se voisi maistua namilta myös vaikkapa pecorino-juuston kanssa. Ja sitähän meillä jääkaapissa riittää…

Tämän omenapiirakan ohjeen löysin tänä syksynä Helsingin Sanomista. Tein sitä jo Musan synttäreiden aikaan, kun keittelimme kummeille synttärikahvit veneellä. Neljä aikuista ja lapsi – ja kaikki kävi kerralla kaupaksi. Vallan hyvä merkki siis! Resepti on ruokatoimittaja Suvi Rüsterin käsialaa (tutustuimme, kun Suvi aikoinaan teki Evitaan mahtavia ruokajuttuja).

Reseptiin tuo kivaa jujua sitruuna. Taisin sitä reippaammin lorauttaa kuin tuossa ohjeessa, mutta se toi piirakkaan mielestäni juuri sopivankipakan tvistin. Kokeile siis, mikä on sinun sopiva määräsi!

IMG_8605

Sitruunainen omena-juustopiirakka

Pohja
175 g digestivekeksejä
50 g voita

Täyte
300 g kirpeitä omenoita
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
200 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
4 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle
2–3 rkl vaahterasiirappia

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Murskaa keksit muruiksi monitoimikoneella tai pussin sisällä kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
2. Pese omenat, poista omenakodat omenaporalla ja leikkaa omenat noin puolen sentin viipaleiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, fariinisokeri ja kaneli.
3. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Älä turhaan vatkaa, ettei seokseen muodostu ilmaa. Kaada seos keksipohjan päälle. Lado pinnalle omenaviipaleet ja valuta päälle liemi.
4. Paista uunissa noin 45–50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
5. Valuta ennen tarjoilua halutessasi piirakan päälle vaahterasiirappia.

IMG_8607

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

  1. Hellu sanoo:

    Vaikuttaa mehukkaalta, pitääkin joku kerta testata. Itse tein omenahilloa ja keittämisen jälkeen lisäsin pieneksi hakattua chiliä. Toimii juustojen kanssa hyvin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s