Menneen maailman Rödjan

VIIKON LÖYTÖ Sekä meno- että paluumatkalla purjehdimme Tammisaaren kansallispuiston läpi. Mennessä näimme kivelle ajaneen purjeveneen, kotiin päin reissutessa löysimme tunnelmallisen retkisataman. Tullessa jouduimme sadekuuron häntämysten alle, mutta tämä Älgö-saaren Rödjan taisi olla reissumme kohokohta. Ja sympaattisin löytö.

IMG_8344

Kalajuttuja. Heti ensimmäiseksi juutuimme Rödjanilla vanhan kalastajan juttusille, päivittelemään kesää, Itämeren tilaa ynnä muuta. Kannattaa muuten tsekata, että taskussa on vähän käteistä, sillä kalastaja savustaa ja myy suussasulavan herkullisia savukaloja tässä retkisatamassa.

IMG_8397

Mennyt maailma. Rannassa on entinen kalastajatupa, joka kertoo tarinaa siitä, kuinka 14-lapsinen perhe on suolaveden äärellä saaressa asunut ja elänyt. 1940-luvulla isäntä Magnus raivasi 70-vuotiaana tilan ja rakensi talon. 60-vuotias vaimo Lotta piti huolen lapsista, tilasta ja eläimistä. Metsähallitus on kunnostanut ja avannut tämän mummonmökin saaressa kävijöille. Pysäyttävä paikka, täynnä muistoja joskus olleiden ihmisten jättämästä jäljestä saareen.

IMG_8359

IMG_8360

IMG_8365

IMG_8369

IMG_8371

IMG_8372

Luontopolku. Punaisen tuvan nurkalta lähtee parin kilometrin mittainen luontopolku, sopivan mittainen lapsen kanssa kierrettäväksi. Lopuksi silitellään lampaita tuvan pihassa.

IMG_8376

IMG_8383

Rantasauna. Sokerina pohjalla: laiturin vieressä on sauna, jota voi vuokrata, hinta 20 e/tunti. Aito tunnelma taattu.

IMG_8391

IMG_8392

IMG_8393

IMG_8394

IMG_8396

Tänne haluaisin joskus ehdottomasti takaisin mennä! Jos sinäkin kiinnostuit, voit tankata lisää Rödjanista täällä. Itse löysin sivuilta tiedon, että kalastajatila on melonnan maailmanmestarin ja olympiakultamitalistin Thorvald Strömbergin lapsuudenkoti. Se Rödjanin rantavajassa oleva kajakki on siis se, jolla Thorvald S voitti MM-kultaa Kööpenhaminassa vuonna 1950.

IMG_8354

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s