Piskuinen Taalintehdas

IMG_8266

VIIKON LÖYTÖ Taalintehtaalle läksimme Hangosta aivan tyynessä kelissä. Tuulta ei ollut yhtään. Siis yhtään. Täysi pläkki. Se tiesi moottorimarssia.

Kun pääsimme iltapäivällä Taalintehtaan vierassatamaan, siellä olikin tosi kuumaa. Liekö helle syynä vai mikä, mutta unohdin ottaa kameran mukaan, kun lähdimme käppäilemään tähän pieneen kylään, joka sijaitsee siis Kemiönsaaren kunnassa. Kemiönsaari on Suomen suurin saari (ja meille se merkitsi jo saapumista läntiseltä Uudeltamaalta Lounais-Suomen saaristoon).

Tässä minua Taalintehtaalla (Dalsbruk) viehättäneitä pikku juttuja.

Mukava vierassatama. Heti vierassatamaan tulo herätti hyvän mielen. Sataman toimiston työntekijä oli laiturilla ottamassa keulaköydet vastaan. Palvelu toimi jouhevasti satamatoimistossa, vaikka kesätyöntekijäiden äidinkielenä oli ruotsi. Pienen sataman aamusaunassa ei ollut ruuhkaa ja pyykinpesu hoitui jonottamatta.

IMG_8294

Kaikki tarpeellinen. Kylä oli pieni, mutta siellä oli kaikki tarpeellinen ruokakaupasta jätskikioskiin. Kyläkierroksella törmäsimme paikallisessa ”minitavaratalossa” myös papukaijaan nimeltä Roope. Musan kikatteli, kun kaija toivotti vieraille päivää tiskin takaa saadessaan palkaksi tuoreita herneitä.

Rosala Handelsbod. Hurmaava herkkukauppa ja kahvila (harmittaa niin pikkupossuna, kun ei ole kuvaa täältä) kylänraitilla. Piipahtakaa! Myynnissä herkkuja ja käsitöitä: tuoretta leipää, leivonnaisia, teetä, kuivapastaa, keksejä, ihania pikkukarkkeja lasipurkissa, pieniä sisustusjuttuja, saippuaa, keittiöliinoja ja niin edelleen.

Matkamme jatkui Taalintehtaalta Kasnäsiin Kemiösaaren eteläpäähän. Kasnäsin satama ei ollut mielestäni kovinkaan viihtyisä, mutta siellä oli Musalle kivaa tekemistä: otimme auringon laskiessa kierroksen minigolfia ja piipahdimme seuraavana, suttuisempana, aamuna pulikoimassa kylpylässä, joka oli ihan satamassa.

IMG_8276

Kemiönsaari muuten kiinnittyy mantereeseen kahdella sillalla. Tässä olemme menossa kohti Kasnäsiä Lövön sillan alitse. Kaksi vuotta sitten avattu mahtipontinen silta korvasi sen paikalla aiemmin liikennöineen lossin.

IMG_8325

IMG_8322

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s