Tammisaaren helmet

on

IMG_8174

VIIKON LÖYTÖ Purjehdusreissu vei meitä länteen päin. Mennessä yövyimme Stora Fagerön luonnonkauniilla saarella, Tammisaaressa, Hangonkylässä (se on Hankoniemen toisella puolella), Taalintehtaalla ja Käsnäsissä. Kotiin päin tultaessa kävimme sitten Hangossa, Älgön saarella Tammisaaren kansallispuistossa, Jussarön saarella sekä Inkoossa.

Oma kärkikolmikkoni näistä paikoista on: Älgön Rödjan, Taalintehdas ja Tammisaari. Jokeriksi nostan Jussarön. Seuraavissa postauksissa jokaisesta näistä parhaita paloja perhepurjehtijan näkökulmasta.

Aloitetaan Tammisaaresta, joka osui ensimmäisenä matkan varrelle. Itse pidän Tammisaaresta enemmän kuin Hangosta. Tässä syitä niin veneellä liikkuvan näkökulmasta kuin ihan fiilispohjalta:

Viihtyisä vierassatama. Vaikka Tammisaareen päästäkseen pitää poiketa aika pitkälle sisämaahan päin, se on sen väärtti. Kaupungin vierasvenestama on selkeä, vierailijalle löytyy aina vapaa poiju ja sataman palvelu on ystävällistä ja nopeaa. Vaikka kesäviikonloppuisin meno hilpeytyy satamassa viikonloppua kohti, se ei ole sellaista rairaita kuin Hangon monet viikonloput. Oiva perhepaikka siis.

Superkiva leikkipuisto. Lisää perhepointteja: sataman tuntumassa on mahdottoman mukava leikkipuisto. Näkee, että puistoon on satsattu. Tässä Musa vauhdissa.

IMG_8190

IMG_8196

Vanha kaupunki. Tykkään kuljeskella Tammisaaren vanhassa kaupungissa. Siellä on sellainen oikean kaupungin fiilis – ja tällaiselle kesävieraalle käsityöläisputiikkeja koluttavaksi. Tosin harmikseni eräs kiva sisustusliike oli näemmä sulkenut ovensa.

IMG_8180

Cafè Wilda. Tämä symppis kahvila löytyy vanhan kaupungin pääkadun varrelta. Pöytä notkuu herkkuja – ja mikä parasta, voitto käytetään kouluprojektiin tyttöjen hyväksi Sierra Leonessa. Kahvilan yhteydessä on pieni Afrikka-puoti.

IMG_8189

IMG_8187

IMG_8185

Luontokeskus. Keskus toimii satamassa entisessä suolamakasiinissa, joka rakennettiin 1840-luvulla. Perusnäyttely Muutosten meri kertoo saaristoluonnossa tapahtuneista muutoksista. Musasta oli erityisen kivaa tunnustella kädellä luukkujen taakse piilotettuja materiaaleja ja arvailla, mitä ne ovat. Minkki vai merikotka? Samoin kiinnosti se, kun näistä kuulokkeista sai kuunnella, miltä eri äänet kuulostavat veden alla.
Näyttely onkin tehty erityisesti lasten luontokasvatusta ajatellen. Lisää keskuksesta täällä.

IMG_8204

IMG_8208

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s