Viinikeisari Montalcino

IMG_8071

VIIKON ELÄMYS Kolmantena, vaan ei vähäisimpänä, Toscana-listallani on Montalcino. Vaikka se ei ole aivan niin kuvauksellinen kuin Montepulciano ja Pienza, se on todella sympaattinen pikkukaupunki. Valttikorttinsa Montalcino paljastaa, kun tie kiemurtelee sen luokse kukkulan laelle: teitä reunustavat viiniköynnökset.

Montalcino nimittäin tunnetaan huikeista Brunello-viineistään. Suotta näitä muhevia, vähintään viisi vuotta tekeytyneitä herkkuja ei kutsuta Italian viinien Ferrareiksi, niin upeita ne ovat. Montalcinon pääkadun varrella on lukuisia viinikauppoja, joissa voit Brunelloja maistella. Monet kaupoista myös postittavat viinejä ympäri maailmaa viinejä eli saat ne kätevästi kotiovellesi.

IMG_8075

Brunellot ovat arvonsa tuntevia viinejä, sillä hinnat alkavat noin 20 eurosta. Mutta laatukin on sitten taattu. Jos haluat laatuviinin hieman huokeammalta, paina mieleen Poggio Granden viini Orcia Rosso. Se on päihittänyt monet Brunellot sokkotestissä, vaikka tila ei saakaan käyttää nimeä, koska viini on tuotettu juuri tuon pienen alueen ulkopuolella.

Vinkki! Piipahda lounaalla Osteria di Porta al Casserossa. Se sijaitsee pääkadun varrella ja siellä saa mahdottoman hyvää kotiruokaa. On hauskaa yhdistää kotiruokaan huippuviini, ja siihen osterialla on tarjota todella pitkä lista Brunelloja ja Rosso di Montalcinoja!

IMG_8076

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s