Jyrkkien kujien Montepulciano

IMG_7972

VIIKON ELÄMYS Sympaattinen Montepulciano on toinen top 3 -kylistäni Toscanassa. Pienzan tavoin myös sillä on selkeä oma identiteetti. Noin 15 000 asukkaan kaupunki tasapainoilee kapean harjanteen laella, ja sen kadut ovat jyrkkiä. Niiden varrella on muun muassa kivoja pieniä taidekauppoja sekä nahka- ja kenkäputiikkeja.

IMG_7976

IMG_7975

IMG_7973

Lähikauppamme lihatiski Montepulcianossa näytti tältä. Eipä ollut ikävä Suomen markettien pakastealtaita, ei.

IMG_8037

Montepulciano tunnetaan erityisesti viinistään, Vino Nobile di Montepulcianosta. Tykkään käydä maistamassa niitä perinteikkäässä Talosan viinikellarissa, joka löytyy keskeltä kylää eräältä pikkukujalta nimeltä, tietysti, Via Talosa 8.

Toisin kuin olisi voinut luulla, myös Musa, 4 vuotta, ja herra S, 1 vuotta, innostuivat hämärässä viinikellarissa kuljeskelusta.

IMG_7965

IMG_7963

Kellarilla on mielenkiintoinen historia: toisen maailmansodan aikana se toimi kaupunkilaisten suojapaikkana. Kellarin alimmassa kolkassa on myös muinaisten etruskien hautaholvi. Kellarin käytävät mutkittelevat kaupungin kahden vanhimman rakennuksen, Palazzo Tarugin ja Palazzo Sinattin välissä.

Kesäisin kaupungissa järjestetään klassisen musiikin ulkoilmakonsertteja. Itse en ole niissä käynyt, mutta haaveilen joku päivä istuvani sellaisessa Toscanan taivaan alla! Lisätietoja löydät täältä.

Vinkki! Käy piipahtamassa myös kuvankauniissa Monticchiellon kylässä. Taskukokoinen kylä on hyvin säilynyt, eikä siellä ole turisteja. Jos sinulla on tuuria, saat lounaspöydän La Porta -nimisen osterian terassilta, josta aukeavat upeat näkymät alas laaksoon. Tai varaa pöytä etukäteen, sillä paikka on todella suosittu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s