Testissä uusi makupari

IMG_7730

VIIKON RUOKAHERKKU Tällä viikolla on naurattanut pari ei niin putkeen mennyttä kesäprojektia. Toinen liittyy näihin ensimmäisiin itse poimittuihin mansikoihin, jotka kävimme Musan kanssa lähitilalta keräämässä.

IMG_7708

En ole mansikka-kermavaahtokakkujen ylin ystävä, ja niinpä Glorian ruoka ja viini -lehden tuoreimmassa numerossa ollut mansikkapiirakan ohje kiinnosti. Olihan siinä oliiveja. Luitte oikein: oliiveja. Yhdistelmä kuulosti niin vinksahtaneelta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Ohjeen ytimessä oli oliivien ryöppääminen niin, että niistä häviää enin karvaus. Tässä resepti:

IMG_7722

Mansikka-oliivipiirakka
(8 palaa)

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tomusokeria
1 tl suolaa
110 g voita (laitoin 100 g)
3/4 dl vettä (laitoin 1/2 dl)

Täyte
20 kivellistä kalamataoliivia
5 dl mansikoita
200 g kermaviiliä
3 kananmunankeltuaista
3/4 dl tomusokeria

Lisäksi
tomusokeria

1. Valmista pohja. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Kuutioi voi ja nypi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Poista oliiveista kivet. Ryöppää oliivit: laita ne kylmään veteen pieneen kattilaan, kiehauta ja siivilöi. Toista kaksi kertaa.
3. Voitele irtopohjavuoka (halkaisijaltaan noin 25 senttiä) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Tämän kohdan oikaisin, mutta hyvä pohja tuli silti: leikkaa leivinpaperista ympyrä taikinan päälle ja laita painoksi esimerkiksi kuvattuja herneitä tai papuja.) Paista noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
4. Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Sekoita kermaviili, tomusokeri ja keltuaiset kulhossa.

IMG_7709

5. Ota pohja uunista, asettele mansikat ja oliivit sen päälle ja kaada vielä kermaviiliseos päälle. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia.

IMG_7712

6. Voit tarjota piirakan lämpöisenä tai jäähtyneenä seuraavana päivänä (itse tarjosin seuraavana). Siivilöi tomusokeria päälle ennen tarjoamista.

IMG_7716

Joimme herra H:n kanssa mansikkapiirakkakaffit pikkupuutarhassamme. Minua viehätti ensipuraisulla makean ja karvaan liitto. Ensiksi suuhun maistui mansikka, sitten taustalta nousi oliivi. Herra H ei sen sijaan toista palaa ottanut.

IMG_7726

Tekisinkö uudestaan? Ihan rehellisesti sanottuna en. Tai korkeintaan kerran kesässä. Taidan säästää mansikat kestosuosikkiini, mansikka-cheddarsalaattiin. Sen teko-ohjeen löydät tuolta sivun yläreunasta Ruokareseptit-otsikon alta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s