Tervetuloa tortellinit

VIIKON RUOKAHERKKU Viime aikoina kaupppoihin on ilmestynyt paljon erilaisia tortellineja. Täytteenä on muun muassa ricottaa, pinaattia, basilikaa, mascarponea, pähkinöitä, herkkusieniä ja gorgonzolaa. Itse äkkäsin tortellinit siinä vaiheessa, kun aloin tänä kesänä miettiä venereissujen eväitä. Ne osoittautuivat käteväksi kokata myös veneellä. Niiden seuraksi vaikka tonnikalasta, sipulista ja tomaattisoossista kastike, ja maittava herkku oli valmis ulkoilmassa nautittavaksi.

Tämän katkaraputortellinien idean löysin tutusta Glorian ruoka & viini -lehdestä, ja sovelsin sitä sitten vähän omassa keittiössä. Itse en ole katkarapujen intohimoinen ystävä, mutta päätin antaa niille mahdollisuuden. Keitettyjä pakastekatkarapuja kun löytää liki jokaisesta pakastealtaasta, ja niitä on helppoa pitää aina varalla pakkasessa. Reseptin herneet tuovat mukavasti tortellineihin kesän makua, ja sitruuna raikastaa näpsäkästi katkarapuja. Päälle ruohosipulia ja parmesaania, ja herkku on valmis.

Ai niin, minusta tuntui aluksi paljolta lorauttaa desi oliiviöljyä noille katkaravuille. Siksi laitoin 3/4 dl öljyä, ja se sai katkaravut tuntumaan sopivan mehukkailta lopputuloksessa. Kun kokeilin puolella desillä, katkaravut jäivät turhan kuiviksi. Eli kannattaa kokeilla ja löytää se oma sopiva määrä.

Katkaraputortellinit

500 g tortellineja (esimerkiksi basilika-mascarpone tai pinaatti-ricotta)
2 dl kesäherneitä

Kastike
200 g keitettyjä pakastekatkarapuja
3/4 dl oliiviöljyä
1-2 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
hienonnettua ruohosipulia
1 dl raastettua parmesaania

1. Keitä isossa kattilassa reilusti vettä. Lisää suola tortellinien keitto-ohjeen mukaisesti. Lisää tortellinit ja herneet, kun tortellinien keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia.

2. Tee kastike. Lorauta pannulle oliiviöljy ja lämmitä katkaravut siinä. Mausta sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella ja suolalla ja pippurilla. Yhdistä valutetut tortellinit ja herneet ja kastike. Kääntele sekaan ruohosipulisilppu ja viimeistele parmesaanilla.

Jätä kommentti