Iik, tätä pionionnea!

20120628-151626.jpg

20120628-151651.jpg

20120628-151705.jpg

VIIKON MUUTOS Iik ja oih! Tärisyttävän ihanat pionit aukaisivat tällä viikolla nuppunsa. Ne ovat minun mielestäni kyllä jotakuinkin maailmankaikkeuden kauneimpia kukkia.

Olen ihan pää pyörällä hilppaissut ihailemaan pioneja pihamaalle. Ja nuuhkimaan nenä kiinni pionissa sitä tuoksua, jota nämä kaunokaiset ovat tulvillaan.

Vain varovasti uskalsin odottaa tätä pionionnea. Istutin kukat vasta viime vuoden keväällä, ja vuosi sitten tähän aikaan kukissa oli vasta ujoja nuppuja, paljon pienempiä kuin nyt. Tänä kesänä huomaan myös sen, kuinka paljon rotevampia varret ovat jo nyt kuin vuosi sitten.

Oioi. On tämä järisyttävää. Miten voikin ihminen ilahtua! Ehkä tämä yllättävä avautuminen tuntuu siksikin niin huikealta, että minä ehdin jo tuumimaan, että pionit nyt vaan varmaan ovat ihan ylimaallisen vaikeita kasvatettavia ja että tätä huumaa pitää valmistautua odottamaan useamman suven ajan. Nyt ne ovat siellä, minun omalla pihallani. Vähän se on käsittämätöntä.

Vielä varron sitä, että vaaleanpunainen lajike aukaisee nuppunsa!

2 kommenttia artikkeliin ”Iik, tätä pionionnea!

 1. 🙂 pionionni,yksi meidän pihapuutarhureiden suurimmista iloista,niiden kukintaa odottelen minäkin joka kesä.Niillä on kaikilla lajeilla todella pysäyttävät kukat ja värien kirjo on uskomaton.Kaikkein eniten kuitenkin rakastan sitä pionia,joka tervehti minua ensimmäisenä kesänäni tämän rintamamiestalon pihamaalta emännöidessäni.Tuolta se nousi kivien välistä ja loisti kauniin punaisena pihan korkeimmalla kohdalla.Pihamaani on täynnä suuria kiviä,ihmettelen edelleenkin joka ainut kevät miten se voi alkaa työntyä pinnalle sellaisesta paikasta.En uskalla siirtää sitä,koska varmasti sen juuret ovat osittain kivien alla ja katkeilisivat siinä touhussa.Antaa sen kukkia omalla paikallaan,siellä se kukoistaa pihan kuningattarena ilmoista riippuen viikosta kahteen.

  On onni saada katsella tuota pihan värikylläisyyttä,se on hieno!Mulla on suuri rinne talon edessä,tällä hetkellä saa päivittäisen värikylvyn ihan vaan katsomalla sitä.Pian alkaa ruusujen aika,niissäkin on tänä kesänä hirmusti nuppuja.

  Värikkäitä ja tuoksuvia päiviä sinulle!Kyllä meidän kelpaa 🙂

  Sissi

  Tykkää

  1. Voi sinua onnellista Sissi, rintamamiestalon emäntä! Sinne jos mihin pionit sopivat niin täydellisesti.
   Nyt viikonloppuna minulla aukesivat myös ne toiset eli pinkit pionit, ihan huikeaa! Voisin ihan oikeasti vain tuijotella niitä aamusta iltaan. Vaan nyt minun pitää keksiä niille jostain tukia, niin raskaina notkuvat nuo upeat kukinnot…
   Nautitaan tästä pioniautuudesta!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s